赵兴炜
  •       姓名:赵兴炜

职称:博士后

邮箱:zhaoxingwei001@outlook.com

赵兴炜(Zhao Xingwei,Postdoctor)湖南湘潭人,本科与硕士就读于德国杜伊斯堡大学,博士就读于德国柏林工业大学。2018年进入华中科技大学博士后流动站,主要研究方向为机构学,非线性动力学。

机器人结构设计

非线性动力学分析

非线性系统控制

代表性论文:

1. X. Zhao, H. Liu, H. Ding, L. Qian, An approach for computing the transmission index of full mobility planar multi-loop mechanisms, Journal of Mechanisms and Robotics, 9(4), 041017.

2. X. Zhao, B. Zi, L. Qian, Design, analysis, and control of a cable-driven parallel platform with a pneumatic muscle active support, Robotica, (2015) 1-22.

3. X. Zhao, B. Zi, Design and analysis of a pneumatic muscle driven parallel mechanism for imitating human pelvis, Proceedings of the Institution of Mechanical Engineers, Part C: Journal of Mechanical Engineering Science, 228(4) (2014) 723-741.

4. X. Zhao, N. Gräbner, U. von Wagner, Theoretical and experimental investigations of the bifurcation behavior of creep groan of automotive disk brakes, Journal of Theoretical and Applied Mechanics, (2018) 1-12.

获得专利:

一种三自由度主动隔振平台